Eltelt a nyár. Remélem, pihentél, hogy most újult erővel merülhess el a grafológia rejtelmeiben. Merre jártál? Talán repülőn is ültél? A világ bármely tájára repülsz, ahhoz, hogy célba is érj, a pilótáknak álmukból felébredve is tudniuk kell az ICAO ABC-t.

Abban a kivételes helyzetben vagyok, hogy kolléganőm, Mariann hobbyból lett pilóta, s így a forrás ’házhoz jött’. „HOTEL ALPHA!” – így szólítják például a magyar felségjelű gépeket. Ugyan miért? Egyszerű – a HA betűjelzés miatt. ICAO-nyelven ugyanis (a nemzetközi megállapodásnak megfelelően) a betűknek azonosító szavuk van, s ezek a világ bármely pontján ugyanazok.  Így, azonos módon „betűzve” értik meg egymást irányítók és pilóták, így kerülik el a félreértést.

Már a repülés korai éveiben (az I. Világháborút megelőzően) felismerték az új dimenzió adta lehetőségeket, s 1910-ben, Párizsban lefektették a légi közlekedés nemzetközi szabályozásának alapjait. A két háború között a megindult technikai és kereskedelmi fejlődés ellenére a repülés még bizonytalanságokat hordozott, s kevesek kiváltsága volt.  Ekkor született a híres mondás: „A laikus repül, a szakember vonattal utazik!”

  1. novemberében Chicagoban 54 ország részvételével került megrendezésre a nemzetközi polgári repülés konferenciája. Ennek eredményeként írták alá a nemzetközi polgári repülésről szóló egyezményt, s 32 országban azonnal létre is hozták az ’ICAO’-t = International Civil Aviation Organization (Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet). A cél a nemzetközi együttműködés, az irányításban a sztenderdek, a biztonság és a szabályozás egységesítése, biztosítása, minél magasabb szintre emelése lett, s fejlődik, növekszik azóta is.

Megismertetlek most ezzel a különös nemzetközi abc-vel. Elgondolkodtam, ugyan miért épp ezeket a szavakat használják az azonosításra? Mit sugallnak? Mindenesetre engem egy érdekes kísérletre sarkalltak.

Első lépésként a numerológia egyik módszerével megállapítottam a szavak számértékét. Majd ezek alapján a holisztikus grafológiában megismerhető elemrendszerbe is besoroltam a szavakat. Ahhoz pedig, hogy mely elemek milyen „tulajdonságokat” hordozhatnak, a kineziológia adott némi segítséget.

Ennek a kísérletnek az eredményét szeretném most megismertetni veled.

Kedves OLVASÓ!  (=  Oscar – Lima – Victor – Alpha – Sierra – Oscar) 

Kedves Grafológus (= Golf – Romeo – Alpha –Foxtrot – Oscar – Lima – Oscar – Golf –  Uniform – Sierra)  Társam!

Szárnyra fel, kellemes repülést!

A betűNemzetközi

azonosító

szó

Numero-lógiai

értéke

Holisztikus eleme
AALPHA1víz
BBRAVO4fa
CCHARLIE8föld
DDELTA6fém
EECHO1víz
FFOXTROT1víz
GGOLF4fa
HHOTEL6fém
IINDIA1víz
JJULIET5föld
KKILO2föld
LLIMA8föld
MMIKE2föld
NNOVEMBER9tűz
OOSCAR2föld
PPAPA7fém
QQUEBEC8föld
RROMEO6fém
SSIERRA7fém
TTANGO3fa
UUNIFORM6fém
VVICTOR6fém
WWHISKEY5föld
XX-RAY5föld
YYANKEE6fém
ZZULU8föld

S hogy ne hagyjuk ki az „ICAO ABC”-t sem, értéke 7, s a fém elemhez tartozik. A statisztikát te is elkészítheted, s látni fogod, hogy a legtöbb betű: 12 a föld elemhez tartozik. A fémhez: 8; a vízhez: 4; s mindössze 1 fa és 1 tűz elem akad a sorban.

Elemelkedünk a földtől – repülünk. Ugye milyen érdekes?

Most néhány tulajdonságot, érzelmi összefüggést kiemelek azok közül, melyeket az elemek rendszerében a holisztika is és a kineziológia is vizsgál. Természetesen itt is érvényes a polaritás, s az, hogy a + vagy a – oldal dominál újabb kísérlet tárgya lehet.

Játssz tovább: például írd le az azonosító szavakat, s a grafológia módszereivel döntsd el az érzelmi összefüggések közüli hovatartozást!

Nos, a teljesség igénye nélkül, csupán szemléltetésként lássunk néhány eldöntendő „tulajdonságot”.

Föld elem: elismerés, megbízhatóság, elégedetlenség, cinizmus, bizalom a jövőben, belegyezés, keserűség, vidámság stb…

Fém elem: szórakozottság, sóvárgás, hamis büszkeség, gúny, barátságosság, lelkesedés, önértékelés, alázat stb…

Víz elem: alkotó biztonság, pánik, béke, figyelmetlenség, szex, bátorság, belső irányítás, állhatatosság stb…

Fa elem: szeretet, neheztelés, önteltség, boldogság, passzivitás, választás stb…

Tűz elem: túlterheltség, nyugalom, hisztéria, megbocsátás, lazítás, kőszívűség, féltékenység, aggódás, együttműködés, kétségbeesés stb…

Színezzük még tovább gondolatainkat…

A föld elemhez (a barna mellett) a sárga szín kapcsolódik. A sárga az intellektuális tudat színe, a Napé, a bölcsességé.

A fehér szín a fém elem párja. A nyugati kultúrában a tisztaság, az őszinteség színe, míg a keleti kultúrában a gyász, a halál kapcsolható hozzá. De egy üvegprizmán áthaladó fehér fénysugár színspektrumokra bomlik, s így lesz belőle: bíborvörös, vöröses narancssárga, arany, sárga, limezöld, türkiz, indigókék, lila.

A víz elem kék színnel párosul. Természetesen fontos az árnyalat is, hiszen például az álmodozók a halványkéket szeretik, míg a hideg kék a racionalitást, a melegebb kék a lágyságot takarja.

A fa elem színe a zöld. A természet, a reménység, az életszeretet, az etikai értékek hordozója.

Bármennyire is a szenvedély, az agresszivitás, a fokozott érzelmeket rejtegető szín a piros, gazdája, a tűz elem, ebben a kísérletben mégis utolsó helyre szorult. Fontosságából azonban ez mit sem von le.

Betűnként vizsgálva az „ICAO ABC”-t, megtudhatjuk, hogy magában hordozza a föld, a víz és a fa elemeket, s ugyanakkor hiányzik belőle (átvitt értelemben a repülőgépek alapanyaga) a fém elem, de egyetlen, a repülésben olyannyira nem kívánatos tűz elem sem tartozik hozzá.

Végül az „ICAO ABC” – mint fentebb láthatod – önmagában a fém elemmel – a fehér színnel párosul – s így asszociálhatunk a repülésben az egyértelmű, tiszta irányításra való törekvésre is.

Remélem, hogy örömödet lelted e rövid közös repülésben, s sikerült felkeltenem érdeklődésedet. Szárnyalj tovább a grafológia, a numerológia és a holisztika egén, használd ehhez talajként (föld elemként) a Kézírás Menedzsert, ahol – sok minden más mellett –  mindezeket te is könnyedén  elsajátíthatod.

Gyulai Zsuzsanna

„gyuzsu”

(Golf-Yankee-Uniform+Zulu-Sierra-Uniform)

Szólj hozzá te is!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .