G7 és a holisztikus szemlélet

Mi az a G7?

G7 – az angol Group of Seven (Hetek csoportja) rövidítése – a fejlett országok egy csoportja, pénzügyminisztereinek rendszeres találkozója. 1976-ban jött létre, amikor Kanada csatlakozott a hatok csoportjához (Franciaország, Németország, Olaszország, Japán, Egyesült Királyság, Egyesült Államok). A G7-ben az Európai Unió is képviselteti magát. Mivel ez a csoport a hét legnagyobb fejlett ország politikai és gazdasági együttműködése, tagjai között egyetlen fejlődő ország sem található. (forrás:hu.wikipedia.org)

szerk: kezirasmenedzser.hu

2017-ben május 26-27-én Olaszországban tartotta csúcstalálkozóját a G7, melynek végeredménye (a saját határok védelmének jogát tartalmazó) zárónyilatkozat mellett a nemek közötti egyenlőség ütemterve, és egy – az innovációt, a készségeket és a foglalkoztatást érintő cselekvési  terv elfogadása.

Mi köze ennek a kézírásokhoz?

Holisztikus nézőpontom egyik alappillére, hogy születésünkkor hozott energiakészletünk egyensúlyban tartása és optimális használata olykor nem kis feladatot ró ránk. Különösen igaz ez akkor, amikor másokkal kell egyezségre jutnunk, vagy csatát nyernünk, netán elviselhetően feladnunk saját álláspontunkat. Az „elemek” vizsgálata mindig is nagy segítségemre van ebben – nagyszerűen egészíti ki az írásban tapasztalt sajátosságokat. Azonnali választ kapok a „ki-kit segíthet  és a ki-kit kontrollál” (durvábban fogalmazva: ki kinek az energiáit emészti fel)? kérdéseimre.

Gondold csak el, mennyi kínlódástól, harctól kímélhetnéd meg magad, ha régi vagy új ismerőseidről, családod tagjairól, vagy bárkiről tudnád: a te dolgod a segítés, vagy jobban jársz, ha „megadod magad” és elfogadod a feléd nyújtott kezet? „Óvakodj-e a törpétől” – vagy emeld magasba? Ha megvan a kiinduló pont, szerezz be még néhány sor írást és aláírást és kezedben a távirányító 🙂  De a tapasztalatom azt mutatja, hogy ha nincs semmiféle ismereted a kézírások rejtelmeiről, már önmagában ez az elemvizsgálat is mérhetetlen előnyhöz juttathat a másokkal való napi, bármilyen szintű megmérettetésben.

A napokban egy baráti közösségi oldalról (Psicologia della Scrittura – Grafologia)    jutott birtokomba a G7 idei, 2017 évi –  a 7 + 2 – résztvevő –  aláírása. Ritka kincs, ami azonnal megszólaltatta a csengőt a fejemben 🙂

Nosza… nézzük meg, mit is mutat ez a kép? Nekiláttam hát felállítani a „képletet”: Ki – kivel …;-)

Holisztikus elemzésem egyik alapja

Egy emlékeztető gondolat: az általam használt kínai 5 elem rendszerében az elemek sorban: a FA, a TŰZ, a FÖLD, a FÉM és a VÍZ. Egy domináns elembe mindenki besorolható, de ahogy nincs „tiszta karakter” – ugyanúgy nem zárjuk ki a többi elemet sem. Felfogásom szerint valamilyen mértékben mindegyik elemnek szerepe van az életünkben. Már annál is inkább mert kézírás menedzserként ugyan elsősorban a kézjegyeket vizsgálom, de az egyes elemekhez tartozó szervekben és szervfunkciókban megmutatkozó erősségek és /vagy gyengeségek, jelzései elég korán megmutatkoznak ebben a rendszerben. Továbbá a rendszer csakis úgy teljes, ha valamennyi elem jelzését figyelembe vesszük, holisztikus egészként szellemi testi és lelki szinten.

7 férfi és 2 nő – nem túl harmonikus kép. Bár azt mondják, minden sikeres férfi mögött a háttérben ott áll A NŐ, – azért ez a megloszlás mégis eléggé elbillenti a mérleg nyelvét, ha a jin – jang „egyenlőségére” gondolunk.

Az alapábrán – ahogy a letölthető  ingyenes elemzésben is követheted – a külső körön látható a „támogató/segítő” funkció, míg a belső nyilak a „kontroll irányokat” mutatják.  A kőr mindig a FA elemnél indul.

Kik tartoznak a FA elemhez?

Macron, Shinzo, Trump, Tusk és Juncker. Ők maguk egymással a mérleghinta elve szerint kommunikálhatnak, olykor az erősebb kutya elv is színreléphet 🙂

Ők valamennyien támogathatják Trudeau-t, aki a TŰZ elem képviselője.

May a FÖLD egyedüli megjelenítőjeként ((gondolj most pl. akár a Brexitre!) kiváló energia támpont  Merkelnek és Gentiloninak.

Utóbbiaknak jelenleg nincs olyan markáns „célszemélye”   a G7-ek között, akiket  közvetlenül istápolhatnának. Ámde érdekes észrevennünk azt, hogy közvetve (bővebben erről  a részletes holisztikus térkép© felállításakor ismerkedhetsz meg az előképzettséget nem igénylő 1 napos workshopomon, (érdeklődhetsz erről telefonon, üzenetben, e-mailben)  a FA elem képviselőit támogathatják, de ha a kontroll kőrre pillantasz, láthatod, hogy ez a „támogatás” a FA-ötök bármelyike számára jelentheti a csiszolatlan kincset-gyémántot, de lehet olyan, akit amolyan fejszecsapkodásként ér ez a támogatás …és lassan-lassan kidől az a „FA”. Égető lehet Merkel és Gentiloni számár Trudeau „tüzessége”, ami ugyanakkor  serkentőleg  hat Mayre. Ha azonban nem elég körültekintő, Merkel és Gentiloni   több energiát is elvehet tőle, mint amennyit eredetileg szándékozik nekik ajándékozni. May jobb, ha alaposan mérlegeli a FA-ötök lépéseit!

Na de mi van a VÍZ-zel? Hát… az bizony hiányzik a körből! Ez viszont nem túl jó, főleg, ha azt vesszük alapul, hogy a VÍZ elemhez tartozik a Qi/chi az élet energiája, maga a kontroll, az agyi rendszer stb… Így az amúgy sem túl harmonikus megoszlás alapjai elég hiányosnak, instabilnak tűnhetnek. Trudeau szinte közvetlen kontroll nélkül „loboghat”.

Egyenként is megtöltene  egy-egy könyvet az  elemekről való elmélkedés,  a pozitív és negatív lehetőségek  értékelése, elemzése. De nézzük most villanásszerűen a G7-ábrát.

A következő megállapításokra mindig úgy gondolj, hogy azoknak van pozitív és negatív megélése, hatása – hisz épp ettől is holisztikus a szemléletem.

S hogy lásd, mennyire vagy már most is „holisztikus elemző” J pillants rá az arcokra és az aláírásokra – és érezd meg, melyikük mennyire van „elemében” ? 🙂  Látod-e az adott személynél azt a „belső munkát” ahogyan önmagával kell dolgoznia? Inkább az arcán, vagy inkább az aláírásán tükröződnek ezek? Esetleg mindkettőn vagy épp egyiken sem? Ne felejtsd el, hogy a hiány is jelzés értékű! Sőt! Ha Te magad „jól látsz”’ – keresd az esetleg kirajzolódó szimbólumokat is az aláírásokban!

Címszavak a FA-elemhez: 5 a 9-ből

/:-)  csak úgy közbevetőleg egy kis mosoly a G7 – mint 9 kapcsán…: „A 4 apostol a következő 3: Péter és Pál”  …

Erősségük, hogy „LÁTNAK” dolgokat, A kérdés:   jól,  vagy nagyon is elnézik?

A fő érzelmek egyike,  amivel a FA-embereknek  jól kell bírkóznia: a   HARAG. (Kinek milyen tanácsadója?) Az idegi feszültség, az agresszió stb. mellett  másrészt engedékeny, s ha jó passzban van, igyekszik elkerülni az elkerülhetőt. Több lábon áll – ugyanakkor valójában „önmaga támasza”.

Azt javaslom most, hogy képzelj magad elé egy fát – és LÁSD magad előtt, milyenné válik ez a fa egy viharos/haragos időjárásban? Mi történik a fáddal, ha agresszió éri? (Például egy fejszével közelítenek hozzá.) – na és ha jó az időjárás, süti a nap és kap elég vizet is? Fejlődésnek indul ugye? Ott is növekszik, ahol nem látod – a gyökereinél, ami segíti, hogy biztosabban álljon a saját lábán.

Ha végignézed az aláírásokat, láthatod, hogy kit-milyen „időjárási viszontagság” kísér éppen életének ebben a szakaszában. Öten – ötfélék. Ha végiggondolod a fentiek szerint a FA-elemről csak villanásszerűen leírtakat – az aláírások beszélni fognak hozzád! (Aktuális: Macron és Trump ugyanabban az elemben – no és hogy is állnak ők a klímaváltozási egyezményhez?)

(Ha kedved van, olvashatsz az interneten az életünről, családjukról, karrierjükről, de soha ne hagyd figyelmen kívül azt a kultúrát sem, ahová születtek és amelyben élnek.)

Ugyanígy haladj majd a többi elem esetében is. Keresd az arcokban és a vonalakban az említett tulajdonságokat, érzelmeket, szimbólumokat és engedd hozzád szólni őket! Harmóniában látod-e az arcot a kézjeggyel? Szöges, szaggatott, feszült vagy inkább gördülékeny? Viharban áll, vagy a nyári napsütésben?  Engedd szárnyallni a képzeletedet! 🙂

(A fotók forrása: wikipedia.org)

1977.12.21. Amiens, Franciaország,

40 éves

FA – elem

,

1954.09.21.

Nagato, Japán,

63 éves

FA elem

1946.06.14.

New York, USA,

71 éves

FA elem

1957.04.22,

Gdansk, Lengyelország

FA elem

1954.12.09.

Redange, Luxemburg 63 éves

FA elem

Címszavak a TŰZ-elemhez: 1 a 9-ből

„ÍZLELGETI” a dolgokat,  pislákol, vagy lobog.

Fő érzelmeinek egyike,  amivel a TŰZ-embernek  jól kell bírkóznia: az ÖRÖM. Néha túlzottan lelkesedik, „felcsapnak a lángok” és ez magában hordja azt a veszélyt, hogy nem tudja megkülönböztetni a jót a rossztól. A sokáig való lobogás egyszer csak elalszik, kiég. De előfordul, hogy a sokáig csak parázsló tűz hirtelen felcsap, égetve maga körül mindent, ami persze saját magát sem kíméli. De jó esetben „belső fénye” utat mutat neki – világít.

Ha becsukod a szemed – milyen tüzet képzelsz most magad elé? Erdőtüzet, gyufalángot?

Milyennek látod Trudeau „tűzjeleit”?  Felcsapkodó lángnyelveknek, vagy barátságosan duruzsolónak?

1971.12.25.

Ottawa, Canada,

46 éves

TŰZ elem

Címszavak a FÖLD-elemhez: 1 a 9-ből

„TÁPLÁLNAK ÉS TÁPLÁLKOZNAK” mindhárom szinten,  A kérdés: alul, vagy túl?

Fő érzelmeinek egyike,  amivel a FÖLD-embernek  jól kell bírkóznia: a   AGGODALOM.  Gondolj erre is: „porból lettünk, porrá leszünk..” Együttérzés, a biztonságérzet elvesztése, stabilitás, rugalmas erő…stb. Mi az amit még „megemészt”? Fontolva halad – és bízik magában!

Ha ránézel May aláírására, mit látsz: hirtelen fecsegő, vagy meggondolt ember, aki nem játssza ki az összes kártyát egyszerre? Mit őriz?

1956.10.01.

Eastbourne, U.K.

61 éves

FÖLD elem

Címszavak a FÉM-elemhez: 2 a 9-ből

„KISZIMATOLNAK” dolgokat. A kérdés csak az: jó helyen szaglásznak-e?

Fő érzelmeinek egyike,  amivel a FÉM-embernek  jól kell bírkóznia: a   BÁNAT.

Kemény ember, olyan, aki a múlt sérelmein nem, vagy nagyon nehezen tudja túltenni magát. A lazaságra képtelen, távolságtartó.Fontos számára a kihívás, hiszen eléggé végletesen elvisel vagy elpusztít. A „kemény fém” válhat ékszerré, de lehet belőle pusztító szerszám is. Erejét saját belső békéjéből tudja építeni. (Mi is a helyzet a párizsi klímavédelmi egyezmény kapcsán?)

1954.11.22.

Róma, Olaszország,

63 éves

FÉM elem

1954.07.17.

Hamburg, Németország,

63 éves

FÉM elem

Sajnos a VÍZ – elem képviselője hiányzik a SORBÓL. Azért sajnos, mert a VÍZ-elemhez a „HALLÁS” kapcsolódik. Fel is merül rögtön a kérdés: MIT NEM HALLANAK MEG a G7 tagjai?

Ha még azt is hozzátesszük, hogy egyike a legfőbb ide kapcsolódó érzelmeknek: a FÉLELEM, akkor el kell gondolkodnunk azon: hiányozhat-e egy lehetséges harmonikusabb „egészből” akár egyetlen elem is? Elakadások keletkeznek, amit úgy lehet módosítani, hogy amiből túl sok van, abból visszaveszünk és amiből túl kevés – oda még teszünk. De hiány nem maradhat. S mivel az „alapelem” mellett mindenki még tartozhat „másodlagosan” más elembe is – így az átcsoportosítás javíthat a harmonikusabb együttműködésen.

A VÍZ-et nem tudjuk összepréselni, mert kisiklik a présből, megleli a maga útját. Tűri-tűri a szabályozást, de ha úgy akarja, megállíthatatlan! Uralja az életet úgy, hogy saját kezében tartja a kontrollt. EZ hiányzik a körből. Elgondolkodtató!

A fenti aláírások elemeken belüli különbözősége szépen példázza azt a sokszínűséget, ahogyan lépésről-lépésre alakíthatjuk ki holisztikus térképeinket egy-egy vizsgált kézjegyről.

Az elemzés következő lépése az, amikor elmélyülünk az aláírásokban és pontról-pontra rajzolódnak ki a részletek. Megtaláljuk a miérteket, vagy éppen felfedezzük a hiányok okát a vonalakban, az ékezetekben, a dőlésekben és minden egyes apró részletben. Előttünk áll az ember a maga „tökéletlen-tökéletességében” és a mi dolgunk annyi marad, hogy elfogadjuk mindezt ítéletmentesen. S bár tisztában vagyunk azzal, hogyan tudnánk őt módosításra bírni, ne tegyünk, ha csak kifejezetten nem kéri ezt tőlünk!

No – de ez már egy másik terület, amiről majd egy következő alkalommal beszélgetünk!

o o o o o

Letöltötted már magadnak az ingyenes, holisztikus módszerrel készült mintaelemzést? Ha még nem, de ezek után érdekel, IDE KATTINTVA megteheted most!